F1: Ideális versenyidő Monzában 2

A hétvégi Olasz Nagydíjjal búcsúzik a Forma-1 Európától 2013-ra, és úgy tűnik, hogy az időjárás kegyes lesz a száguldó cirkuszhoz, meleg, száraz, ideális körülmények között folyhat a versenyzés Monzában.
Az előrejelzések szerint holnap, az első két szabadedzés napján egyértelműen derűs idő várható, a hőmérséklet 29 fokig emelkedhet, szombaton elszórtan felhősödés is előfordulhat, de a különbség ennyiben ki is merül. A pillanatnyi jóslatok alapján vasárnap délelőtt esetleg előfordulhat egy-két zápor a legendás olasz pályán, de ez inkább csak a GP2-eseket zavarhatja majd, a futam idejére már száraz idő, és 26-27 Celsius fok a valószínű.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) idén Monaco kivételével mindenütt két DRS-zónát jelölt ki, de ez Monzában nem jelent majd változást, ugyanis ott már 2011 óta ugyanez a gyakorlat. Az előzési zónák tehát ugyanott lesznek: az első a célegyenesre esik, ennek mérési pontja a Parabolica bejáratánál lesz, míg a másikhoz a második Lesmo kanyar előtt mérik a követési távolságot, a szárnyat pedig az Ascari sikánig vezető szakaszon nyithatják majd a pilóták. 
A pilótasteward az egykori Tyrrell-versenyző és Indy 500-as győztes Danny Sullivan lesz, aki korábban már négy alkalommal, az idei szezonnyitón, a 2012-es Magyar Nagydíjon és a 2010-es Német és Szingapúri Nagydíjon is betöltötte ezt a posztot. 

F1: Ideális versenyidő Monzában 3