Hosszú ideje küzd pénzhiánnyal a Lotus, Kimi Räikkönennek például hónapok óta tartozik a csapat. Noha a Lotus és a tulajdonos Genii Capital folyamatosan próbálta bagatellizálni az anyagi gondokkal kapcsolatos híreket, nem kérdés, hogy a finn pilóta menedzsmentje az állandóan csúszó fizetések miatt kezdett új csapat után kajtatni. A Red Bull már szerződtette ugyan Daniel Ricciardót, de a Ferrari még magához csábíthatja az egykori világbajnokot.

Ilyen szempontból a legjobbkor jött, hogy az Olasz Nagydíj előtt új szponzort szerzett a csapat, az Emaar Propertiestől érkező pénz akár Räikkönen megtartásában is segíthet. A dubaji ingatlanfejlesztő (a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa is Emaar-érdekeltség) és befektetési cég kétéves megállapodást kötött a Lotusszal, az Olasz Nagydíjon már ott lesz a logója az autón, és egyéb szóróanyagokon is megjelenik.

“Örülünk annak, hogy új kapcsolatot építhetünk az Emaar Propertieszel, különösen azért, mert az Egyesült Arab Emirátusok különösen kedves számunkra: Kimi Räikkönen tavaly megnyerte az Abu-Dzabi Nagydíjat” – mondta Eric Boullier csapatfőnök. “Ezzel a megállapodással számíthatunk némi extra hazai támogatásra az idei futamon. Izgatottan várjuk, hogy ez az együttműködés mennyit tesz hozzá Lotus márkanév értékéhez.”