Közkedvelt téma a különböző hírességek, celebek, színészek, sportolók keresetét firtatni, most épp az amerikai üzleti magazin, a Forbes állt elő a maga listájával a sportolókról, amelyen természetesen a motorsport-versenyzők is szerepelnek.
A csúcson jelentős előnnyel áll Fernando Alonso áll, a lap szerint a kétszeres világbajnok Ferrari-pilóta 30 millió dollárt (6,85 milliárd Ft) keres, ebből 2 millió származik a személyes szponzori és reklám-bevételekből.
A második helyre is F1-pilóta, a mercedeses Lewis Hamilton került, a 2008-as bajnok állítólag 27,5 millió dollárt kasszíroz, a harmadik viszont egy amerikai versenyző, a NASCAR-os Dale Eranhardt Jr. a maga 26 milliójával. 
A 4. egy másik NASCAR-os, Jimmie Johnson (24 millió), mögötte pedig a MotoGP-szupersztár, Valentino Rossi következik 22 millióval.
A Forma-1 jelenlegi királya, a sorozatban negyedik címe felé tartó Sebastian Vettel csak a 7. a listán  a maga 18 milliójával, két további NASCAR-versenyző, Tony Stewart (18,5 millió) és Jeff Gordon (18,2 millió) is megelőzi.
A versenyzői top10-be befért még az amerikai női sztárpilóta, Danica Patrick (15 millió), a mclarenes Jenson Button csak mögötte sorakozik 14 millióval.
Tegyük hozzá, hogy a teljes listát tekintve Alonso mindössze a 19., 30 milliója messze elmarad a három dobogós eredményétől. A legtöbbet – mint évek óta mindig – a golfozó Tiger Woods keresi (78,1 millió), míg a teniszező Roger Federer 71,5, a NBA-s kosárlabda-sztár Kobe Bryant pedig 61,9 millióval büszkélkedhet.