F1: Már a dobogókban sem hisz a McLaren 1
F1: Már a dobogókban sem hisz a McLaren 2

F1: Már a dobogókban sem hisz a McLaren

F1: Már a dobogókban sem hisz a McLaren

F1: Már a dobogókban sem hisz a McLaren 5
F1: Már a dobogókban sem hisz a McLaren 6
Fotó megosztása:
F1: Már a dobogókban sem hisz a McLaren 7

A McLaren nem nagyon nyúlhatott volna mellé rosszabbkor, a csapat az alapítás 50. évfordulós szezonjára állt elő egy teljesen (feleslegesen) áttervezett autóval, ami legfeljebb csak pontszerzésre jó. 
A futamgyőzelmekről már egy ideje lemondtak, és a sportigazgató, Sam Michael kedden, a jubileumi hét második napján azt is elismerte, hogy a maradék nyolc futamon dobogós helyezést sem érdemes várni tőlük.
“Ha megnézzük a legutóbbi futamokat, Budapestet, Spát, akkor látható, hogy javult a teljesítményünk. Nem tartunk ott, ahol a McLarennek illene, de a korábbi futamokon még arra sem voltunk képesek, hogy tartsuk a lépést az élcsapatokkal. Azonban továbbra is le vagyunk maradva a Red Bulltól és a Mercedestől is, de a Lotushoz és a Ferrarihoz legalább közelebb vagyunk már” – magyarázta az ausztrál szakember a csapat szokásos futam előtti telekonferenciáján. 
“Spa egész jól sikerült számunkra, saját erőből lettünk hatodikok, senki nem esett ki előlünk, teljesen normális verseny volt, nem csak megörököltük a pontokat. A saját tempóval szereztük őket, Monzában is jók lehetünk. Azonban ebben az idényben már igen nehéz lesz saját erőből dobogós helyezést elérni, főleg, hogy már egyre inkább a 2014-es autóra koncentrálunk.”
“Még hozunk új alkatrészeket, de nem olyanokat, amikkel általában a versenyteljesítményt szokás javítani, sokkal inkább 2014-es előtanulmányokról lesz szó, amik akár hatékonyak is lehetnek, de eléggé kiszámíthatatlanok a következő három-négy futam tekintetében. Szóval nehéz lenne dobogót ígérni még erre az évre, de azért az utolsó versenyig hajtunk majd, hogy esetleg sikerüljön.”
Ahogy korábban a csapatfőnök, Martin Whitmarsh és Jenson Button is mondta, a sportigazgató is reméli, hogy az idei rossz év 2014-ben eredményekre fordítható majd, a mai tanulságok hozhatják a sikereket jövőre.
“A legfontosabb az, hogy tökéletesen megértsük, mit rontottunk el. Mostanra elég jó képünk van már erről, de változtatni már igen nehéz idén. Azonban a megértés után a jövőben már elkerülhetjük a hibát – a McLarennél nagyon komolyan koncentráltunk erre. Tudjuk, merre van a jó irány, és az idei autó tervezői korábban már terveztek eredményes járgányokat, szóval meggyőződésem, hogy jövőre újra sikerülni fog nekik.”