A McLaren ezen a héten ünnepli a csapat alapításának 50. évfordulóját, így Monaco – az F1-es bemutatkozás helyszíne – és Siverstone – a hazai pálya – után az F1 történetében szintén állandó szerepet játszó Monza a harmadik legjobb helyszín ehhez. 
Jenson Button nagyon várja a hétvégét:
“Mindig is imádtam Monzát, nagyon szeretem a múlttal rendelkező pályákat, Monzának pedig bőven van történelme, az év egyik legnagyszerűbb helyszíne. Egyedi pálya, amióta elveszett a régi Hockenheim, Monza az egyetlen, ahol szuper-alacsony leszorítóerővel megyünk. Érezni is lehet, az autó elképesztően hirtelen gyorsul, padlógáznál ficánkol, laza, a fékezésnél pedig egy kicsit kiszámíthatatlan. Egy jól beállított autóval egészen különleges ritmust veszünk fel, olyan gyorsan megyünk, hogy szinte egybefolyik az egész kör – nincs ehhez hasonló” – mondta a 2009-es bajnok. 
A Brawnnal és a McLarennel Monzában összesen három második helyet gyűjtő Button a wokingi alakulat 50. évfordulójára is kitért.
 
“Nagyon jól jön ki, hogy a McLaren a monzai hétvégén ünnepli az 50. évfordulót. Mindkét név egyet jelent a motorsport történetével, a Forma-1 elképzelhetetlen lenne nélkülük, nagyon remélem, hogy egy jó eredménnyel mutathatjuk meg, mennyit is ér a csapatunk!”
Sergio Perez szintén nagy örömmel megy az Olasz Nagydíjra:
“Monza talán a legcsodálatosabb Forma-1-es pálya, óriási a múltja. A megérkezés pillanatától érezhető, hogy minden más helyszíntől különbözik. Az egyik legjobb Forma-1-es futamom is Monzához kapcsolódik, tavaly minden összeállt vasárnap délután, sikerült vigyáznom a gumikra, és megelőztem Fernando Alonsót a második helyért, ami az eddigi legjobb eredményem. Fantasztikus nap volt” – idézte fel a Sauber egyik tavalyi csúcsteljesítményét a mexikói.
“A kiábrándító spái eredmény (11.) újabb lehetőséget szeretnék, hiszen a tempónk ott is megvolt. Ahogy Magyarországon vagy Belgiumban, most sem számítunk rá, hogy az autóval az élen küzdhetünk, de bízom benne, hogy a pontokért harcolhatunk majd. Ez mindig élvezetes, hiszen a versenyzőn múlik, hogy kihozza a maximumot. Amikor így kell küzdeni, akkor egy jó időmérős kör vagy a jó stratégia jelentheti a kudarc és a siker közti különbséget, ez pedig nagy élmény. Szóval ahogy mindig, most is keményen nyomom majd minden körön!”