Kimi Räikkönen Belgiumban korábban négyszer győzött, de legutóbb célba sem sikerült érnie. A hétvégén az idei utolsó európai verseny, az Olasz Nagydíj következik, amelyet még sosem nyert meg a finn, a spái nullázás után nagyon szeretné, ha most végre sikerülne neki.
“Tény, hogy sosem győztem még Olaszországban. Ilyen-olyan okokból, valamiért sosem jött össze, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnék jól vezetni azon a pályán. Az, hogy korábban nem nyertem, még nem jelenti, hogy nem is fogok, vagy nem lesz jó eredményem a jövőben. Volt már pár erős hétvégén, egyszer-kétszer közel jártam a győzelemhez, egyszerűen csak nem jött ki valami. Remélhetőleg ezúttal valós esélyem lesz a győzelemre!”
“Monza egy nagy múltú és egyedi vonalvezetésű pálya, amelyen hatalmas sebességgel megyünk. Ez nagy kihívás mindannyiunk számára, de nagyszerű érzés is az autóban ülve. Monza a tifosók otthona, de sok finn szurkoló is lesz. A hangulattal egyetlen másik verseny sem vetekedhet.”
Ahogy mindig, a finn most sem mer jósolni, de reménykedik, hogy a Lotus új, meghosszabbított tengelytávú autójának fekszik majd az olasz helyszín:
“Monza mindig nagy kihívás, nagyon más, mint a modern pályák, így az autót is egészen másképp kell beállítani. Hatékony aerodinamika, stabilitás a kerékvetőkön, és erős motor kell, hiszen szinte végig padlógázon megyünk.”
 
“Mindenki a legkisebb leszorítóerőt használja majd. Ez korábban nem volt az autónk erőssége, de a gyárban keményen dolgoztak, hogy az autó módosításával növeljük a sebességet és a stabilitást.  Majd meglátjuk, hogy megy a péntek délelőtt, utána jobb képünk lesz róla, mit érhetünk el.”
Räikkönen visszatekintett a belgiumi kiesésre is, amely lezárta 27 futamos pontszerzési sorozatát:
“Nyilván nem ez volt az első és nem is az utolsó kiesésem. Persze azért vagyok itt, hogy célba érjek, szóval a Spában történtek nem jöttek jól, a bajnokság szempontjából sem. Már a futam elején gond volt a fékkel, de kezelni tudtam. Tudtuk, hogy túlmelegedett, látni lehetett a füstöt is, de ettől még tudtam fékezni, egészen addig, amíg teljesen meg nem adta magát.”  
“Tudtam, hogy eljön majd, amikor megszakad a sorozat. Nagyon sokáig kiváló volt a megbízhatóságunk, szóval természetes volt, hogy egyszer elpártol tőlünk a szerencse.”