A McLaren ezen a héten ünnepli születésének 50. évfordulóját, az új-zélandi pilóta, Bruce McLaren 1963-ban alapította meg a Bruce McLaren Motor Racing Limitedet.
A McLaren a Forma-1-ben az 1966-os Monacói nagydíjon debütált, azóta 12 egyéni és nyolc konstruktőri bajnoki címet szereztek és 182 futamon győztek. 
“A McLaren egy ember álmaként indult, de mára több mint 2000 ember álmait és reményeit testesíti meg, akik ugyanolyan fáradhatatlanul dolgoznak, mint egykor Bruce McLaren, hogy az eredményeink, a munkánk méltó legyen a múlthoz” – mondja az elnök, Ron Dennis. 
“Az 50. évforduló minden egyes McLaren-alkalmazott számára jó alkalom arra, hogy lássa, ő is fontos eleme egy igazi hagyománnyal és kultúrával rendelkező szervezetnek. Nevezhetjük a McLaren génjeinek is, ha úgy tetszik, a McLaren márkaidentitásának, ha úgy jobb, vagy akár céges kultúrának is, de mindenképp a siker iránti olthatatlan vágyat jelenti, ez áll legközelebb a tartalomhoz.”
Dennis 1980-ban érkezett a McLarenhez, a csapat Emerson Fittipaldi 1974-es és James Hunt 1976-os bajnoki sikere után versenyképtelen periódusban volt. Az angol 2009-ig tartó csapatfőnöki irányítása mellett elképesztő sikereket ért el a 80-as években, de a 90-es és 2000-es évek is hozták még az eredményeket.
“A McLaren addigra már nyert két bajnoki címet, de a ground-effecttel (az autók padlólemezének aerodinamikai szívóhatásra épülő technológia) nem tudtak megbirkózni, így volt pár középszerű év, de csak megroggyantunk, nem omlottunk össze.”
“Láttam, hogy Emerson és James mit tudott az M23-assal korábban, így tudtam, hogy mire képes a csapat, ha erős autója van. 32 évvel ezelőtt világos elképzelésem volt volt a McLaren jövőjéről, és ma is ugyanilyen tisztán látom a jövőt, ugyanolyan szenvedéllyel és elkötelezettséggel dolgozom a cégért és a cég sikerességéért, mint bármikor” – magyarázta Dennis, aki az elmúlt négy évben a McLaren utcai autós projektjét is egyre jobban felpörgette.
Az évforduló alkalmából a csapat rangidős pilótája, a 2010 óta velük versenyző Jenson Button is beszélt: 
“Sosem titkoltam, milyen büszke vagyok rá, hogy a McLaren pilótája lehetek. Gyerekkoromban Ayrton Senna, és a személyes bálványom, Alain Prost eredményeit figyelve nőttem fel. Szilárd meggyőződésem, hogy újra a csúcsra ér majd a csapat, ezt a gépezetet sosem lehet leírni, sosem láttam még ilyen erős győzni akarást, szóval nyugalom, hamarosan újra ott leszünk az élen! Boldog 50. születésnapot, McLaren – mindenkinek inspirációt jelentesz a motorsport világában!”