F1: Massa a Ferrari favoritja 2

Felipe Massa tavaly év végén egy szezonra megújított ferraris szerződése 2013 végén lejár, a brazil veterán pedig eddig nem igazán érdemelte ki a folytatást, megint nagyon messze van csapat húzóemberétől, Fernando Alonsótól.
A Ferrarival kapcsolatban komolyan emlegetik az eddigi legutolsó bajnokukat, Kimi Räikkönent, de a finn mellett a piacon van például az egyértelműen tehetséges Nico Hülkenberg, sőt a maranellóiaknál házon belül ott van talonban Kobajasi Kamui, vagy épp a Marussiánál versenyző jelöltjük, Jules Bianchi is.    
A számos alkalmas jelölt ellenére a csapatfőnök, Stefano Domenicali azt mondja, továbbra is Massa a favoritjuk.
“Ne feledjük, mindenki szeretne a Ferrarinál versenyezni. Majd meglátjuk. Én természetesen legszívesebben Felipét tartanám meg, mert Felipe egy igazán jó fickó, nagyon elkötelezett a csapat iránt, és ha megnézzük, nem sok olyan versenyző van, akire ki lehetne cserélni úgy, hogy azonnal hozza az eredményeket” – mondta az olasz a Forma-1 hivatalos oldalának.
“Persze ehhez jó eredmények kellenének Felipétől, épp ezért nem is akarjuk elkapkodni a döntést. Azonban amint döntöttünk, nyilvánosságra is hozzuk, hogy egyszer és mindenkorra véget vessünk a pletykáknak.”
Massa távozása mellett a közelmúltban Alonso lelépésének lehetőségi is felmerült, a spanyol pilóta menedzsere a Hungaroringen a Red Bullnál tárgyalt valamiről, egyesek pedig azt is el tudják képzelni, hogy a kétszeres világbajnok 2014-re a szponzorával, a Santanderrel együtt “hazatér”, azaz a volt Renault-csapathoz, a Lotushoz megy.
Domenicali csak nevet ezeken a spekulációkon.
“Ez mind a pszichológiai hadviselés része, aki követi a dolgokat, tudja. Hogy őszinte legyek, engem nem nagyon izgat. A valóság az, hogy mindannyian egységesen a győzelemért dolgozunk, és hosszú távra szóló szerződésünk van (Alonsóval), nincs jelentősége a különböző sztoriknak.”
“Megvan az a képességem, hogy kívülről tudom szemlélni ezeket a dolgokat, szóval én csak nevetek ezeken, és sajnálom azokat a szegény embereket, akik ezeket olvassák. Ha tudnák az igazságot, többé eszük ágában sem lenne ilyesmikről olvasni.”