F1: Hátba támadja Todtot Mosley csatlósa 1

Ward, a kihívó

Néhány héttel ezelőtt még kérdőjeles volt, mára viszont biztossá vált, hogy kétszereplős lesz az idei FIA-elnökválasztás. A szervezetet jelenleg vezető Jean Todt ellenfele az egyik alszervezetet, az FIA Foundationt irányító David Ward lesz, aki egykor Max Mosley elnök első számú tanácsadója volt.

Ward csütörtökön jelentette be, hogy indul az elnökválasztáson (egyébként az F1-en belülről sokan biztatták erre), emellett lemond a független Foundation irányításáról, bár a szabályok nem tiltják, hogy megtartsa a pozíciót.

“Alapos megfontolás után úgy döntöttem, hogy indulok a 2013-as elnökválasztáson” – írta közleményben Ward. “A választási időszak szeptemberben indul, támogatást kell szereznem, így az tűnik helyes döntésnek, hogy lemondjak a Foundation vezetéséről. Ugyan a szervezet független és semmi nem kényszerít erre, szerintem mindenkinek ez az érdeke.”

Todt ugyan eddig nem jelentette be hivatalosan, hogy jelölteti magát, korábban többször világossá tette, hogy szeretné folytatni az elkezdett munkát. A francia 2009-ben került a szövetség élére, miután legyőzte egyetlen ellenfelét, Ari Vatanent. Todt ugyan egykor a Ferrari csapatfőnöke volt, mégsem igazán kedvelt figura az F1-ben, ráadásul szinte háborúban áll a kereskedelmi jogok tulajdonosával, Bernie Ecclestone-nal.