Egy ideje kérdés, hogy mi lesz az Ausztrál Nagydíjjal, mert a versenynek otthont adó Victoria állam hol szívesen látja a futamot, hol az adófizetők pénzének elpazarolását látja benne. Éppen ezért kérdéses volt, hogy mi lesz a verseny sorsa 2015 után, ameddig a jelenlegi szerződés szól, de úgy tűnik, hosszabbításra készül Melbourne.

“Megkértem a szervezőbizottság elnökét, hogy kezdje meg az előzetes tárgyalásokat Bernie Ecclestone-nal a futam jövőjéről” – nyilatkozta Louise Asher, Victoria állam turisztikai minisztere. Azt azért világossá tette, hogy nem minden áron akarja megtartani az F1-et a kormányzat, amely majd a végső döntést is meghozza a versenyről.

A 2013-as versenyrendezési díj 17 millió font (hatmilliárd forint) volt, a szerződés évi ötszázalékos emelést tartalmaz. Ennek értelmében 2015-ben, amikor a jelenlegi szerződés szerinti utolsó verseny lesz, 19 millió fontot kell fizetnie Victoria államnak. Asher korábban úgy fogalmazott, hogy az előző kormányzat által aláírt megállapodás túl drága, és véleményét továbbra is fenntartja. Arra azonban elég kicsi az esély, hogy Ecclestone-ból jelentős díjcsökkentést lehetne kicsikarni.