Először Paddy Lowe érkezése után kezdtek terjedni olyan hírek, hogy jövőre a McLarentől szerzett szakember váltja a Mercedes csapatfőnöki posztján Ross Brawnt. Lowe azonban kezdetektől fogva a technikai részleget vezeti igazgatóként, és maga Brawn is többször világossá tette, hogy nincs rivalizálás kettejük között.

Abból a Mercedes soha nem csinált titkot, hogy a Lowe a jövőben egyszer csapatfőnök lehet, de ezzel kapcsolatos dátum soha nem hangzott el. Most maga Niki Lauda kotyogta ki, hogy Brawn az év végén szeretne hátrébb lépni, és átadni a stafétát Lowe-nek.

“Kedden is beszéltem Ross-szal, és próbáltam meggyőzni, hogy maradjon velünk a következő idényre is” – mondta Lauda a BBC-nek. “Nem kényszeríthetem semmire, ez az ő döntése, de szerintem jó úton járok a győzködésben.”

Lauda szerint próbálkozik a Mercedes, de Vettelt és a Red Bullt már nehéz lesz befogni. “Harcolunk, fejlesztjük tovább az autót, de úgy érzem, hogy ez Vettelé és a Red Bullé lesz. Próbálunk másodikak lenni. Ross Brawn és csapata szenzációs változtatásokat hajtott végre, tavaly sehol nem voltunk, most meg van nyolc pole-unk és három győzelmünk. Nagyszerű munkát végeztünk.”