Vettel sima győzelme, Kimi kiesése mellett ettől az akciótól hangos a sajtó. A Greenpeace úgy döntött, hogy a Forma-1 adja a legjobb lehetőséget arra, hogy világgá kürtöljék negatív véleményüket az egyik legnagyobb olajcégről, a futamot is támogató Shellről.

A hivatalos televíziós közvetítésben természetesen nem mutatták őket, de már a rajt előtt próbálkoztak egy molinó leeresztésével a célegyenes melletti lelátó tetejéről – ahová kalandfilmbe illően ejtőernyővel ereszkedtek le -, majd a dobogós ceremóniát részben sikerült megzavarni, a győztes Sebastian Vettelt zavarba hozó fújolás valójában annak az akciónak szólt. Úgy tudni, az egyik greenpeace-est az egy grid girl terítette le.

Ma már viszont a tévés kamerák elfordítása mit sem ér, ahol (Greenpeace tagokkal tűzdelt) közönség van, ott felvétel is készül, és az garantáltan felkerül a Youtube-ra. Most sem történt másként, a tömegből készített amatőr felvételén láthatjuk az eredményhirdetés közben történt kínos incidenst.


Komoly pofon csattant ezzel a Shell orcáján? Nem hiszem, de a sötétzöldek kereshetnének más fórumot is a véleménynyilvánításra, semmi szükség nincs arra, hogy emiatt az amúgy is egyre hangulatát vesztő F1 még rosszabb színben tűnjön fel. Hiába csak a Shell sarkköri fúrásai ellen követték el a partizánakciót, ez a nagyközönség fejében másképp csapódik le. Márpedig, ha Bernie és az FIA úgy érzi, hogy a környezetvédelmet mímelni jó, akkor nem teketóriáznak majd, még magasabb sebességbe kapcsolva fogják megfojtani a sportág nyújtotta élményt. A végén pedig jöhetnek az elektromos formaautók. Az lenne a végső csapás!