Sokáig úgy tűnt, hogy Romain Grosjeanhoz hasonlóan Jenson Button is egy kiállással csinálja végig a Belga Nagydíjat, de pár körrel a leintés előtt másodszor is kiállt a bokszba. A hatodik hely így is meglett a McLarennek, de talán jobb eredményt is elérhetett volna a csapat.

“A verseny elején hibáztunk, túl korán álltunk ki először” – fogalmazott Button. “Egy kiállásról átálltunk kettőre, aztán vissza egyre, de a bal első feladta a harcot. Ezzel együtt a tempónk nem volt elég jó. Előreléptünk, ez nem kérdés, de arra számítottunk, hogy a harmadik helyért harcolhatunk.”

“Tudjuk az okait annak, hogy ez most miért nem jött össze, és remélhetőleg Monzára rendbe tudunk tenni mindent. Azért az remek érzés, hogy itt most harcban lehettünk a Mercedesszel és az egyik Red Bullal, lépegetünk előre, de nem könnyű a dolgunk.”

A McLaren másik pilótája, Sergio Perez éppen lecsúszott a pontszerzésről, 11. lett, köszönhetően annak is, hogy Romain Grosjean ellen túl kemény volt, és emiatt áthajtásos büntetést kapott. “Sergio nem hagyott elég helyet, nincs kifogásunk a büntetés ellen” – mondta Sam Michael, a McLaren sportigazgatója.

Button: Ezt elrontottuk! 1