F1: Räikkönen száraz futamot szeretne 2

A Belga Nagydíj időmérőjén a Lotus is az időjárás “áldozatai” közé számított, ugyanis hiába mutatott nagyszerű tempót Kimi Räikkönen a száraz második szakaszban, a vizes pálya nem feküdt az autónak a végén, és az utolsó gyors körök időzítését sem csípték el tökéletesen.
A négyszeres belgiumi győztes Räikkönen esetében ugyan semmit nem lehet kizárni, de a 8. helyről rajtoló finn nem túl bizakodó a futamot illetően. Száraz időben lehet csak igazi esélye:
“A száraz második szakaszban mi voltunk a leggyorsabbak, szóval ha holnap száraz lesz a futam, akkor rendben leszünk, bár az igaz, hogy nem rajtolunk valami jó helyről. Az utolsó szakasz viszont esős volt, az autónk pedig nem szerepel a legjobban olyan körülmények között. A Q3 legvégén jó lett volna még egy kör, az meg még jobb lett volna, ha végig száraz. De majd meglátjuk, mi lesz holnap. Rajtoltam már rosszabb helyről is, itt pedig lehet előzni” – mondta.
Csapattársa, a tavaly óriási rajtbalesetet okozó Grosjean most vasárnap a 7. helyről kezd.
“A változékony körülmények miatt nem volt valami könnyű a mai időmérő, és bár jó ott lenni a top10-ben, nem egészen ezt vártuk. Nagyon nehéz volt eltalálni, hogy mikor mit döntsünk és hogyan igazítsuk a tempót az időjáráshoz. A végén a megfelelő pillanatban kellett a pályán lenni. A mérnökeimmel megnézzük, hogy Kimi hogyan tudott gyorsabb lenni a száraz pályán, min javíthatunk még, és hogy mi lehet a legjobb stratégia” – magyarázta a francia.
A reméltnél gyengébb időmérős eredmény mellé a Lotus még egy 5000 eurós büntetést is elkönyvelhetett utólag, amiért Grosjeant veszélyesen engedték Jenson Button McLarenje elé a Q3-ban.