F1: Di Restának nem jött be a tökös döntés 2 Nagy taktikai csatát hozott a Belga Nagydíj időmérőjének utolsó felvonása, a szokásosan kiszámíthatatlan időjárás alaposan összekavarta a mezőnyt. Úgy tűnt, hogy Paul di Resta a lehető legjobb pillanatban futott mért kört, miután átment a célvonalon, leszakadt az ég, és sokáig megközelíteni sem tudták a skót idejét.

Az utolsó percekre azonban jelentősen feljavult a pálya, előbb Nico Rosberg került di Resta elé, majd a végül legjobbnak bizonyult pillanatokban gyors kört futó Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Mark Webber is megelőzte a Force India pilótáját.

“Azt hittem, kitart az eső” – nyilatkozta csalódottan di Resta. “Ez elég tökös döntésnek tűnt akkor, láttam nyílni az esernyőket, minden jel arra mutatott, hogy ezt kell tennem. Mondtam, hogy mi próbáljunk ki valami mást, mint a többiek. Az is igaz ugyanakkor, hogy az autónk nem túl gyors az esőben.”

“Egy kicsit szerencsétlenül alakultak a dolgok, de azt hiszem, az ötödik hely nem olyan rossz. Ha száraz idő lesz holnap, jó tempót futhatunk, esőben egy kicsit nehezebb dolgunk lesz.”

A skót azért megint megvillantotta az ellenszenves oldalát: míg minden más esetben, amikor rosszul alakul a kvalifikáció vagy a futam, azonnal a csapatra mutogat, most, amikor jól jött ki a lépés, azonnal magának követelte a dicsőséget. “Teljes mértékben az én döntésem volt, csakis az enyém!” Nem csoda, hogy di Resta elvárásai és célzásai ellenére az élcsapatok nem tolonganak azért, hogy szerződtessék…
F1: Di Restának nem jött be a tökös döntés 3