Sok rossz rajt után a tavalyi spái indulást is elrontotta Romain Grosjean, aki egyszerre két bajnokesélyest is kiütött a versenyből. Nemcsak Fernando Alonso és Lewis Hamilton kiesésének, hanem korábbi produkcióinak is köszönhette a francia az egy versenyre szóló eltiltást, azóta viszont sokat fejlődött.

Grosjean legalábbis azt állítja, hogy ma már nem az a pilóta, aki tavaly az őrült rombolást okozta. “Szerintem sokat fejlődtem, rengeteget foglalkoztam ezzel a kérdéssel” – mondta Grosjean. “Úgy gondolom, a 2013-as rajtjaim is bizonyítják, hogy megtanultam a leckét.”

“Amikor minden figyelem egyvalakire szegeződik, a többiek ezt könnyen kihasználhatják. De azért vagyok itt, hogy a maximumot adjam, hogy próbáljak versenyeket nyerni, és folyamatos munkával, további tiszta rajtokkal ez sikerülhet is.”

“Monaco óta szerintem egyre jobban és jobban megy, az utolsó két versenyben már a győzelem is benne volt, ami nagyon jó. Az autóval az időmérőkön és a versenyeken is elégedett voltam, ezzel a lendülettel kell tovább mennünk.”

Grosjean a nyári szünetben nem pihenhetett túl sokat, mert júliusban született meg első gyermeke. “Ez egy nagyon szórakoztató dolog, a legjobb dolog az életben. De a koncentrációmra nincs hatással.”