Felipe Massa már 2012-ben is épp csak megúszta az ejtését, a brazil a szezon utolsó harmadában mutatott formájával érdemelt ki egy év hosszabbítást. A veterán idén újra gyengén muzsikál, Fernando Alonso pontjainak kevesebb mint felét gyűjtötte eddig, a jövője megint finoman szólva is bizonytalan.
Az egyik lehetséges utódjelölt Kimi Räikkönen, a finnek még nincs szerződése 2014-re. A Ferrari eddigi utolsó bajnoka mindenképp kiszámíthatóan hozná a pontokat, azonban a brit Guardian úgy tudja, a csapat megosztott azt illetően, hogy jó ötlet lenne-e visszahozni Fernando Alonso mellé a 2009 végén elküldött pilótát, ezért a lotusos folytatás is igen esélyes.
Räikkönen mellett akadnak még más nevek is: a Ferrari-nevelésű Jules Bianchi valamint a Sauberrel idén csúnyán melléfogó Nico Hülkenberg – német források úgy tudják, vele már komoly tárgyalásokat is kezdett az olasz alakulat. 
A Guardian úgy tudja, hogy akárki is legyen a fő utódjelölt, mindenképp várnia kell majd, a Ferrari ugyanis legkorábban az Olasz Nagydíj után dönthet, még két-három futamot adnak Massának a bizonyításra.