Még mindig rejtély, hogy ki lesz a Forma-1 hivatalos gumiszállítója jövőre, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) továbbra sem hosszabbította meg a Pirelli szerződését. Jonathan Neale, a McLaren ügyvezető igazgatója szerint ez egyértelmű üzenet: a csapatoknak fel kell készülniük egy új gumiszállító érkezésére.

Neale “feltételezi” ugyan, hogy a Pirelli szerződését az utolsó pillanatban mégis meghosszabbítják, de elismerte, hogy a feltételezésnek “kevés alapja” van. “Ha úgy alakul, hogy az utolsó pillanatban lesz váltás, természetesen bárkivel együtt dolgozunk majd, akit az FIA választ” – jelentette ki Neale. Korábbi hírek szerint ha a Jean Todt vezette szövetség váratlanul tendert ír ki a 2014-es szezonra, azon a Michelin is elindul.

“Az autókat a Pirelli alapadatai köré terveztük, egy hirtelen váltástól nagy felfordulás lenne a gyárban. De ezzel mindenki ugyanígy lenne, szóval ha tényleg lesz egy csavar, azzal mindannyiunknak meg kell birkóznia. Nyilván lennének egy ilyen lépésnek nyertesei és vesztesei is.”

Neale üdvözölte a Pirelli gyors reakcióját a gumik módosításával kapcsolatban, de kicsit aggódik a nagy terhelést jelentő spái pálya miatt. “Ezen a hétvégén minden csapatnak nagyon észnél kell lennie a pálya jellege miatt. A Pirelli is nagyon óvatos, előre meghatározta a guminyomással és hasonlókkal kapcsolatos optimális működési tartományokat, mi támogatjuk ezeket a lépéseket.”