Kimi Räikkönen és Daniel Ricciardo között vacillál a Red Bull, de valószínűbb, hogy a Toro Rosso ausztrál pilótája váltja a Le Mans-ra átnyergelő honfitársát. A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost szerint minden eddiginél nagyobb esély látszik arra, hogy Ricciardo feljebb léphet, de a veszélyekre is figyelmeztette pilótáját.

Ha Ricciardo tényleg a Red Bullhoz igazol, Sebastian Vettel óta ő lesz az első, aki megkapja ezt az esélyt a Toro Rossónál. 2008 óta azonban sokat változtak a dolgok. “Akkoriban Vettel egy olyan csapathoz ment, amely még építés alatt állt” – mondta Tost, aki szeretné, ha Ricciardo még egy szezont tanulna a Toro Rossónál. “Ha most Daniel a Red Bullhoz igazol, akkor egyenesen a bajnokcsapathoz megy.”

“Ez a lehető legmagasabb szint. Amennyire tudjuk, próbáljuk felkészíteni erre, de a pilótán múlik, hogy meg tud-e birkózni ezzel a nyomással. Daniel mindemellett egy valószínűleg négyszeres világbajnok csapattársa lesz, nagyon fegyelmezetten kell harcolnia Vettel ellen. Ő világbajnok, és ezt soha nem szabad elfelejteni.”