Egyre nagyobb bajban van a Sauber, és az is biztosnak látszik, hogy a 400 millió eurós (120 milliárd forintos) orosz mentőcsomag sem fog gyorsan megérkezni. Már ha egyáltalán megérkezik, a befektetők mögött ugyanis a 17 éves Szergej Szirotkin édesapja, Oleg áll. Az idősebb Szirotkin egy légiipari vállalatot vezet, ennek igazgatótanácsa azonban nagy többséggel leszavazta a tervezett mentőcsomagot.

Pedig a Saubernek nagyon kéne a pénz, a Bild szerint a teljes adósságállomány elérte a 80 millió eurót (24 milliárd forint), és a csapat már nemcsak a motorszállító Ferrarinak, hanem a Pirellinek is tartozik. A Sauber kifejezetten régi adósságokat is maga előtt görget, többek között korábbi pilótájának, Kobajasi Kamuinak is lóg még két és félmillió euróval.

A Bild szerint időzített bomba ketyeg a Saubernél, bármelyik pillanatban összeomolhat a csapat. Ha a befektetőjelölttel folytatott tárgyalások végleg zátonyra futnak, a Saubernek muszáj lesz megfontolnia egy B tervet, ez pedig nem lehet más, mint a csapat eladása.

Jelentkező is van már, mégpedig nem kis név: a korábban a Force Indiát és a HRT-t irányító Colin Kolles jelentkezett be, aki állítólag valós szponzormilliókkal mentené meg a csapatot. Legvégső esetben az is elképzelhető, hogy a Saubert felszámolják, bár ezt nyilván minden érintett igyekszik elkerülni.