Ross Brawn lett a legújabb nyári pletyka főszereplője. A Mercedes csapatfőnöke állítólag visszamegy a Ferrarihoz, mivel gyakorlatilag eldőlt, hogy jelenlegi csapata a McLarentől igazolt Paddy Lowe-öt ülteti a helyére. Brawn, aki hosszú éveket töltött el a maranellóiak technikai igazgatójaként, Stefano Domenicalit pöckölné arrébb.

“Először is, soha nem tárgyaltam a Ferrarihoz való visszatérés lehetőségéről” – hűtötte a kedélyeket Brawn. “Fantasztikus időket töltöttem Maranellóban, imádom Olaszországot, vakációzni is oda megyek. De jól érzem magam a Mercedesnél, és azt kell mondanom, hogy jó munkát végeztünk.”

“Paddy Lowe érkezése nem változtat semmin, mert különböző pozíciókban vagyunk. Az F1-ben hozzá vagyunk szokva a nyomáshoz, különösen azok, akik az első három-négy csapatnál dolgoznak. Mindannyian nyerni akarunk, én valószínűleg pont ugyanannyira, mint Domenicali.”

Brawn reagált a Ferrari-elnök Luca di Montezemolo felvetésére is, amely szerint a Mercedes csak a tesztbotrány miatt került nyerő pozícióba. “Annyit mondhatok ezzel kapcsolatban, hogy Magyarországon olyan gumikkal nyertünk, amelyekkel nem is találkoztunk korábban, mert a silverstone-i teszten nem vehettünk részt. De tudom, hogy Luca mennyire fanatikus, szóval megértem a kirohanását.”