Romain Grosjean második, lotusos F1-es “bemutatkozása” óta sosem volt kérdés a tempója, de a versenyérzéke, a térérzékelése, az érettsége jó néhányszor megkérdőjeleződött a különböző hibák, balesetek, melléfogások miatt. 
A francia pilóta eddig öt dobogós helyezést szerzett a Lotusszal, kettőt idén, és bár a büntetések, incidensek miatt néhány másikról lemaradt, az önbizalma egyre erősebb. Immár a futamgyőzelem a cél.
“Németországban és Magyarországon megmutattam, hogy képes vagyok az élen küzdeni, és azt hiszem, ha ugyanilyen ütemben fejlődök, akkor elég jó kilátásaim lehetnek a maradék 9 futamon. Minden egyes alkalommal egyre magabiztosabban érzem magam az autóban, ez nagyon jó jel. Az elmúlt pár futamon nyújtott teljesítményem alapján őszintén úgy gondolom, hogy az első futamgyőzelmem is itt van már a kanyarban.” 
Grosjean a 2013-as idénye eddig fény- és mélypontját is megnevezte. Az előbbi a Felipe Massa ellen a Hungaroring 4-es kanyarjának külső ívén végig vitt előzése, míg az utóbbi a monacói esés-kelés volt szerinte.
“Legszívesebben Felipe hungaroringi megelőzését mondanám, amelyről abban a pillanatban azt éreztem, hogy pályafutásom legjobbja volt, de nyilván a büntetés miatt már nem olyan jó” – utalt az igen vitatható, még Massa által is igazságtalannak vélt manőverre. “A második választásom a németországi dobogó, nem is csak azért mert jó eredmény volt a csapat számára, hanem azért is, mert egészen a végéig valóban a győzelemért voltam versenyben, ami nagyon jó érzés volt.”
“Monaco nem volt a legjobb hétvégém, ez világos. A tempóm megvolt, de ilyen-olyan okból nem tudtam összerakni mindent, amikor amúgy meglehetett volna valami igazán jó eredmény. A monacói hétvége miatt még jövök a szerelőknek és a kompozitgyártó srácoknak egy itallal, remélem, hogy győzelmi pezsgő lesz!”