A Marussia csapatfőnöke, John Booth ugyan az istálló mindkét pilótáját, Jules Bianchit és Max Chiltont is megtartaná a 2014-es idényre, de másképp is alakulhatnak a dolgok. Főleg, mert a Marussia csak azt tudja nézni, hogy kinek a szerepeltetéséből profitál többet, a mclarenes hátterű Kevin Magnussen így kiütheti a nyeregből a Ferrarihoz közel álló Jules Bianchit.

Magnussen az egykori F1-pilóta, Jan Magnussen fia, jelenleg ő a McLaren pilótaképzőjének első számú sztárja. Simán vezeti a Forma-Renault 3.5-öt Antonio Felix da Costa, aki jövőre akár a Toro Rossónál is lehetőséget kaphat, illetve a Sauber új kiszemeltje, az orosz Szergej Szirotkin előtt. Magnussen beülhetett a McLarenbe a silverstone-i ifjoncteszten, teljesítményével nagyon elégedett volt a gárda.

Martin Whitmarsh csapatfőnök a dán fiatal megérdemelne egy helyet a 2014-es rajtrácson. „Jó lenne, ha már 2014-ben gyakorolhatna, mindenféle nyomás nélkül” – mondta Whitmarsh. Túl sok opció nincs, ezek közül az egyik azonban a Marussia, amely a McLaren szélcsatornáját és szimulátorát használja.

Luca Baldisserri, a Ferrari pilótaakadémiájának vezetője elégedett Bianchi marussiás szereplésével, így biztosan szomorú lenne, ha a franciának mennie kéne. „Jules problémák nélkül lépett fel a Forma-1-be” – nyilatkozta Baldisserri. „Minden egyes alkalommal jobb volt csapattársánál, magabiztosan vezet. Éppen a napokban beszéltük át a lehetőségeit Maranellóban, továbbra is azt nézzük majd, hol fejlődhet a legtöbbet.”