F1: A Ferrari nem akarja Räikkönent? 2
Az elmúlt hetek pilótapiaci kulcsfigurája Kimi Räikkönen volt, akiért a Lotus és a Red Bull verseng, de a silly season a Magyar Nagydíj hétvégéjén érdekes fordulatot vett azzal, hogy Fernando Alonsót is hírbe hozták a Red Bull-lal, majd további csavarként Räikkönent a Ferrarival.
A német Sport Bild felvetette, hogy a finn pilóta korábbi csapat igen szép ajánlatot tett az utolsó, 2007-es bajnokának, azonban Maranellóból cáfolták ezt. 
“A Ferrarit pillanatnyilag nem érdekli a pilótapiac” – mondta a DPA hírügynökségnek a Ferrari egyik szóvivője.
Az állítás mindenképp sántít, hiszen ha Alonso nem is megy sehova, Felipe Massa szerződése 2013 végén lejár, a brazil pedig nem nagyon remekel, legalábbis az ő pótlását meg kell fontolniuk. A Sport Bild egyébként úgy tudja, hogy Räikkönen a 2009 végi, idő előtti elküldése ellenére is kapcsolatban maradt a Ferrarival és a mai napig jó viszonyt ápol a csapatfőnök Stefano Domenicalival. 
Azt már mi tesszük hozzá, hogy a csendes, az intrikákkal egyáltalán nem foglalkozó Räikkönen akár még Alonso mellett is megférne, hiszen neki csak az a lényeg, hogy péntektől szombatig beülhessen az autóba és vezethessen.
A német Sky Sports szakkommentátora, Marc Surer szerint sem olyan vad ötlet Räikkönen visszatérése: “Én nagyon is el tudnám képzelni Kimit újra a Ferrarinál. Kétlem, hogy neheztelne a csapatra 2009 miatt, Alonso szponzora miatt kellett csak mennie.” 
Az egykori Ferrari- McLaren- és Benetton-pilóta, volt Toro Rosso-főnök Gerhard Berger az Alonso-vonalat sem tartja őrültségnek:
“Én úgy gondolom, hogy Alonsónak is lépnie kell most már. A Ferrarinál már három éve vár a bajnoki címre, de mindannyiszor elverte a Red Bull. Szóval logikus, hogy 2014-ben neki is ott kellene versenyeznie. A zseniális tervező, Adrian Newey személye legalábbis azt garantálja, hogy nyerő autója lenne.” 
A sky-os Surer szerint viszont nagy hiba lenne, ha a Red Bull Sebastian Vettel mellé Alonsót ültetné: “Ha így lesz, akkor megint Kimi lesz a bajnok a Ferrarival. Megismétlődne 2007, amikor Alonso és Lewis Hamilton egymást gyűrte a McLarennél, végül pedig Kimi lett a nevető harmadik egy gyengébb autóval. Kétlem, hogy a Red Bull ilyen belháborút keverne.”