A nyári szünet kitörésével a legmagasabb fokozatba kapcsoltak az átigazolásokat illető találgatások, maximumon pörög a “silly season”.
A Magyar Nagydíj hétvégéjén röppent fel, hogy a Red Bull Daniel Ricciardo és Kimi Räikkönen mellett Fernando Alonso iránt is érdeklődik, benne van a pakliban, hogy a spanyol köt ki Sebastian Vettel mellett.
Újabb csavarként a német Sport Bild most azt dobta be, hogy az Alonsót esetleg elveszítő Ferrari is megkereste Kimi Räikkönent, aki 2007-2009 között már versenyzett náluk, és aki a csapat eddigi utolsó világbajnoka volt.
A lap úgy tudja, hogy a Red Bull 15 millió eurós fizetést, eredményprémiumot és a pilóta motokrossz-csapatának támogatását kínálja Räikkönennek, azonban a Ferrari ennél is kedvezőbb ajánlatot tett neki.
Räikkönen a Magyar Nagydíj előtt arról beszélt, hogy a 2014-es döntése külső szemlélők akár “hülyeségnek” is tűnhet majd – a megjegyzés a ferraris hír után egészen új értelmet is nyerhet.
A 2007-es bajnok annak ellenére sem mondott soha rosszat a Ferrariról, hogy 2009-ben egy évvel a szerződése kifutása előtt kitették Fernando Alonso kedvéért, egy korábbi nyilatkozatában pedig nem zárta ki, hogy visszatérjen bármelyik korábbi csapatához, akár a McLarenről, akár a Ferrariról legyen szó.
A jelenlegi keverés alapján szinte logikus, hogy pár napon belül az is felröppen majd, hogy Alonso helyet cserél Räikkönennel, visszatér az enstone-i alakulathoz, amellyel – még Renault-ként – két bajnoki címét szerezte.