Kimi Räikkönen az eredeti tervvel ellentétben végül kihagyta a múlt heti silverstone-i tesztet, így a Pirelli új abroncsaival csak most pénteken kezdett ismerkedni. Úgy tűnik, másfél nap nem volt elég, mert míg Romain Grosjean a 3. rajtkockát csípte meg, a finn csak a 6. lett.
“Azt hiszem, az új gumik, főleg az elsők miatt van ez, egy kicsit a tavalyiakra hasonlítanak, nem olyan erősek, mint a legutóbb használtak, számomra ez nem ideális. Azt hiszem, végig elég nehéz volt eddig a hétvége. Az új gumikkal sokkal nehezebben tudom beállítani az autót. Az időmérő nem volt olyan rossz, de talán egy kicsit nagyobb leszorítóerő kellett volna elöl, akkor ott lehet volna az él közelében. Mindenesetre sokkal elégedettebb vagyok már, mint a hétvége kezdetén. Nem katasztrófa, de nem ezt szeretnénk” – mondta utólag.
“Nem könnyű itt előzni, de láthattuk már korábban, hogy ha bírják a gumik, akkor sok helyet lehet nyerni. Bár veszíteni is.Mindent beleadunk majd, és ha sikerül működésre bírni a gumikat, akkor sokat léphetünk előre. Vagy nem.”
A kérdésre, hogy szerinte hogy bírják majd a gumik a holnapi 40 fokot közelítő hőséget, Räikkönen lakonikusan válaszolt: “Fogalmam sincs, majd meglátjuk holnap.”