Kimi Räikkönen lotusos szerződése az év végén lejár, a 2007-es bajnok kegyeiért pedig mostani csapata mellett a Red Bull is küzd. A finn a Hungaroringen még mindig nem árulta el, melyik irányba hajlik, de leszögezte, hogy csakis a saját megérzéseire hallgat a döntéskor.
“Olyan csomag kell, ami összességében kielégítő számomra. Lehet, hogy egyesek hülyének nézhetnek, amikor döntök – bárhogy is legyen -, de számomra az lesz a helyes. Fogalmam sincs, mi lesz, majd meglátjuk! Arra nincs garancia rá, hogy hosszú távon is jónak bizonyul a döntés, de nem fogom bánni, akárhogy is legyen.”
Gyakran beszélnek arról – és a Lotusnál építenek is erre -, hogy Räikkönen mennyire nem szereti a PR-munkákat, megjelenéseket, ezért az Enstone-ban élvezett szabadság döntő tényező lehet. A finn azt mondja, nem ezen múlik a dolog. 
“Senki nem tudja előre, milyen lesz bármelyik autó és bármelyik csapat. Sokat pletykálnak a PR-napokról, hogy itt, a Lotusnál csak 10 van, más csapatnál meg 100, de voltam már élcsapatoknál, én magam is pontosan tudom, mi a helyzet. Mindenki másképp számolja a napokat, a hétköznapokat és a hétvégéket. Az én tapasztalataim szerint valójában csak pár napnyi különbség van ebben, szóval nem ez lesz a döntő tényező.”
A hungaroringi paddockban felröppent a szóbeszéd, miszerint a 2007-es bajnok jövőre akár régi csapatánál, a Ferrarinál is kiköthet, de egy maranellói bennfentes azt mondta, ez “nagyon valószínűtlen”.