A Hungaroring megközelítése Budapest irányából az elmúlt évek gyakorlata szerint történik. Az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán, az M0-s autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között (13-18. km-szelvény) a műszaki leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki a VIP-vendégek részére. Ezen keresztül csak ők közelíthetik meg a versenypályát, a többi látogató a 19,1 km-szelvénynél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötő útra. A verseny helyszíne a 23-as jelzésű mogyoródi csomópont felől szintén megközelíthető. Fontos, hogy az M3-as autópálya a 13-as km-szelvénytől csak útdíj megfizetése ellenében vehető igénybe.

Budapest dél (Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér) irányából az elmúlt évekhez hasonlóan az M31 autópályán át is megközelíthető a Hungaroring. Az M5 autópálya felől jövők az M0 autóút 54. sz. csomópontjánál tudnak ráhajtani az M31 autópályára, majd azon végighaladva az M3 autópálya mogyoródi csomópontján át érhetik el a versenypályát. Az ideiglenes forgalmi rendet sárga színű tájékoztató, illetve változtatható jelzésképű táblák fogják jelezni. Az M31 autópálya irányából érkezők is csak díjfizetés ellenében használhatják az M3 autópályát.

A verseny befejezését követően a mogyoródi csomópontnál, illetve az M3 autópálya 19,1 km-szelvénynél létesített ideiglenes felhajtónál lehet ráhajtani Budapest felé az autópályára. Utóbbi esetben az M3 autópálya (gödöllői csomópont) – M31 autópálya – M0 autóút útvonalon érhető el Budapest. A Hungaroring környékén a forgalom irányítását a rendőrség koordinálja.

Hosszabb menetidőre az M3-as autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, az ingyenes bokszlátogatás idején lehet számítani. A Budapestre vezető szakasz forgalma szombaton az időmérő edzés után, 14 és 15 óra között, vasárnap pedig a verseny végeztével, 16 és 18 óra között fog jelentősen megnövekedni. A torlódások elkerülése érdekében vasárnap délután az M3 autópályán Nyíregyháza felől Budapest felé közlekedőknek Gödöllőtől az M31 autópálya – M0 autóút útvonalat ajánlja az autópályakezelő.

A verseny ideje alatt, a forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében az M1 autópályán, az M0 autóúton, az M31 autópályán és az M3 autópálya Budapest-Füzesabony közötti szakaszán szünetelnek a kapacitáscsökkenéssel járó munkálatok. Ezeken a gyorsforgalmi utakon sávcsökkenéssel járó forgalomkorlátozásra és terelésre csak baleset esetén kerül sor.