A Budapesti Közlekedési Központ a kényelmesebb utazás érdekében a szokásosnál nagyobb kapacitással közlekedteti a HÉV-szerelvényeket a H8-as vonalon, és egyedi, kedvezményes díjszabással segíti a mogyoródi versenypályára igyekvőket. Július 28-án, vasárnap a versenynapra érvényes kedvezményes 9990 forintos álló-, és a 19 990 forintos ülő- Forma-1 belépőjeggyel rendelkezők mindhárom metróvonalat díjmentesen vehetik igénybe.

A H8-as HÉV mellett a Hungaroring elérhető a Volánbusz Árpád híd M(etró) és a Mogyoród, Templom tér között közlekedő különjáratokkal is, amelyekről a Volánbusznál lehet tájékozódni. Aki a HÉV-et választja, csak a Gödöllőig közlekedő H8-as vonatokkal tud menni, a Cinkotára és Csömörre közlekedő szerelvények nem érintik a pályát.

A Hungaroring a Szilasliget megállóhelytől gyalog, a Mogyoród állomásról pedig közvetlen buszjárattal is megközelíthető. A 3-as, a 4-es, az 5-ös és a 6-os kapun át elérhető szektorokhoz Szilasliget, míg az 1-es, a 2-es, a 7-es, illetve a 8-as kapun át elérhetőkhöz Mogyoród állomáson célszerű leszállni. A távolság gyalogosan az állomásoktól körülbelül 2,5 kilométer, amely 35-40 perc alatt megtehető, de Mogyoródról busszal is lehet utazni. A H8-as HÉV az Örs vezér teréről indul.

A H8-as Gödöllőre közlekedő járatai csütörtökön és pénteken délelőtt fél óránként, csütörtökön és pénteken kora délután és a délutáni csúcsidőszakban 10-20 percenként, csütörtökön és pénteken az esti időszakban fél óránként, hétvégén fél óránként jár.

Július 25-én, csütörtökön és 26-án a délutáni csúcsidőszakban, továbbá 27-én és 28-án reggel 7 és este 20 óra között a H8-as HÉV a zsúfoltság elkerülése céljából három- helyett hatkocsis szerelvényekkel, megnövelt kapacitással közlekedik. Július 26-án, 27-én és 28-án, az ezeken a napokon érvényben lévő Budapest 24 órás, Budapest csoportos 24 órás és 72 órás jegyekkel, Budapest kártyával valamint 5/30-as jeggyel rendelkező utasok a H8-as HÉV vonalán az év többi napjához képest hosszabb szakaszon, Mogyoródig közlekedhetnek, egyéb kiegészítő jegy vásárlására nincs szükség. A többi jegy- és bérlettípushoz kiegészítő HÉV-menetjegy megváltása kötelező.