Néhányszor felröppent már, hogy a Red Bull által pár éve az alapoktól újjáépített spielbergi/zeltwegi versenypályán akár Forma-1-es versenyt is rendezhetnének, azonban a terv sosem tűnt igazán komolynak.
Ehhez képest meglepetés, hogy ma bejelentették, 2014 július 4-6. között újra lesz Osztrák Nagydíj a versenynaptárban. A hírt először a Kurier dobta be, de a bejelentés felkerült a Red Bull Racing Facebook-oldalára is, tehát nem spekulációról van szó.
Ausztriában először 1964-ben rendeztek Forma-1-es világbajnoki futamot, majd kihagyást követően 1970 és ’87, később 1996 és 2003 között tartottak Osztrák Nagydíjat az előbb Österreichring, majd A1-Ring névre hallgató pályán.
Ausztria visszatérésével elvileg 22 futamosra bővül a 2014-es naptár, hiszen érkezik az új New Jersey-i utcai futam és az első Orosz Nagydíj is, azonban a Koreai Nagydíj helyzete bizonytalan, és az sem lenne meglepő, ha a cáfolatok ellenére a téli olimpia miatt megcsúszna a felkészülés Szocsiban, és csak 2015-ben lépne be a helyszín.