Függetlenül attól, hogy kapott-e a Sauber félmilliárd dollárt vagy sem, a hétvégén biztosan versenyezni fog a csapat, így a stáb már a Magyar Nagydíjra készül. “Budapest nagyszerű hangulatú város, tele van csodálatos öreg épületekkel” – mondta Nico Hülkenberg. “A Duna pont keresztülfolyik a városon, szeretek ott lenni. A pályán 2009-ben jártam először, a szombati GP2-es versenyt meg is nyertem. Valahogy mindig kijött itt a lépés.”

“Az első F1-es szezonomban, 2010-ben itt értem el a legjobb eredményemet, hatodik lettem pont a nyári szünet előtt. A pálya technikás, nem nagyon lehet hibázni rajta. A második szektor változatos, különböző kombinációk váltják egymást, bele kell találni: ha valaki csak egyszer lecsúszik az ideális ívről, az egész szektornak annyi. Előzni DRS-szel is nehéz, különösen fontos lesz az időmérő.”

Esteban Gutierrez jó eredményeket remél a magyarországi hétvégétől. “Most jók lehetünk” – bizakodott a mexikói. “A Hungaroring egyike a különleges pályáknak, jó emlékeim vannak róla. Ez volt az első európai pálya, amelyen vezethettem egy Forma-BMW-s teszten, tele van közepes tempójú kanyarokkal, így az egyensúly nagyon fontos.”

“A pálya erősen megterheli a gumikat is, különösen a hosszú kanyarok és a magas hőmérséklet vesznek ki sokat belőlük. A kedvencem az 1-estől az 5-ös kanyarig tartó rész, különösen a 4-es, amely egy vakon megtámadott, gyors balos.”