A McLaren 2013-ban hatalmasat hasalt, míg a többiek csak az előző évi autót csiszolgatták, Wokingban teljesen új járgányt terveztek a mostani Forma-1-es szabályrendszer utolsó évére, az MP4-28-as pedig versenyképtelen darab lett.
Az idén alapításának 50. évfordulós jubileumát ünneplő McLaren versenyzői egyszer sem tudtak még dobogóra állni, a legendás csapat csak a konstruktőri bajnokság 6. helyén, jócskán a Force India mögött áll. 
A hétvégén a McLaren egyik legeredményesebb pályája, a Hungaroring következik, de nem is reménykednek győzelemben. A versenyhétvégék előtti szokásos telekonferencián a csapat ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale gyakorlatilag elismerte, hogy 2013 egy selejt szezon, azonban hangsúlyozta, hogy egy rossz év miatt nem törtnek meg.
“A Forma-1 olyan sport, ahol nincs kímélet, ha hiányzik a tempó. Kéthetente százmilliók előtt így szerepelni nagyon kijózanító. Már sikerült előbbre lépnünk a megbízhatóság és a csapatmunka terén, de a pályán egyszerűen nem vagyunk elég versenyképesek, ez pedig nagyon fájdalmas dolog” – mondta a vezető.
“Keményen dolgozunk, hogy változtassunk ezen, és hogy jövőre ne ismételjük meg az idei hibákat.”
“De érdemes hosszú távon nézni a dolgokat. A McLaren 50 éve létezik, 182 győzelemmel a hátunk mögött. Biztosan erőre kapunk, vissza fogunk térni. Cseppet sem lehetünk elégedettek, de pánikra sincs ok. Elkövettünk néhány hibát, túl kell lépnünk rajtuk, előre kell haladnunk.”