Kimi Räikkönen 2005-ben ugyan megnyerte a Magyar Nagydíjat, de nagyon sokszor csak a győzelem küszöbéig jutott 2003-ban, 2007-ben, 2009-ben és tavaly is második lett. 
A Német Nagydíjon hajszál híján lemaradó finn nem titkolja, hogy idén szeretne megint a dobogó legfelső fokára állni nálunk, ehhez viszont jó kvalifikációs eredmény kellene, hangsúlyozza a 2007-es Forma-1-es bajnok.
“Elég sokszor voltam már második Magyarországon, úgyhogy jól tudom, mennyire fontos, hogy az első kanyar után az élen álljunk. DRS vagy sem, a Hungaroringen mindenképp nagyon nehéz előzni. A jó hétvégéhez jó szabadedzések, erős időmérő és végül tökéletes rajt kell” – mondta a Lotus előzetesében.
A Lotusnak az elmúlt másfél szezonban mindig előnyös volt a meleg, a Magyar Nagydíj pedig kevés kivételtől eltekintve hagyományosan forró, kánikulai körülmények között zajlik. Räikkönen reméli, hogy így lesz most is:
“A németországi pontok jól jöttek, erős volt az autó. Újra bebizonyosodott, hogy kedvez nekünk a meleg, és mivel Budapesten is forróság van általában, nekünk jó lehet majd. Remélhetőleg meglesz a vágyott eredmény, jó lenne azzal menni a nyári szünetre feltöltődni!”