A hétvégén Oroszországban, a Moscow City Racing rendezvényen autós kaszkadőrök, WRC-, DTM-járgányok mellett öt Forma-1-es csapat, a McLaren, a Lotus, a Caterham, a Marussia és a Ferrari is utcai bemutatót tartott, azonban a maranellóiaknál nem alakult minden a legjobban.
A Saubertől 2012 végén ejtett Kobajasi Kamui első nyilvános F1-es ferraris szereplésén a japán pilóta ötödik menetén a vizes aszfalton megcsúszott, és a szalagkorlátnak vágta az F60-ast, amely csúnyán össze is tört.
“Nagyon fontos, hogy ilyen bemutatókkal közelebb hozhassuk a Forma-1-et az emberekhez. Kár, hogy esett, mert amúgy még több néző lehetett volna. A baleset? Nos, a pálya nagyon csúszós volt, volt egy komoly hupli is, ezért mentem a korlátnak. Kár érte, de örülök, hogy pár perccel később már újra kiengedett a csapat” – monda a japán.
Kobajasi a Ferrari előrelátásának köszönhette, hogy újra pályára léphetett, ugyanis bár az autót javíthatatlanná törte, a maranellóiak – egyedüliként – tartalékautót is vittek magukkal.
A moszkvai hétvégét tragédia árnyékolta be, ugyanis a várostól nem messze fekvő Moscow Raceway pályán, a Supersport-futamon halálos balesetet szenvedett egy olasz motoros, Andrea Antonelli, akit bukása után egy versenyzőtársa ütött el.