Milliárdokért sem lesz az oroszoké a Sauber 1

A Forma-1-es Sauber számára orosz vállalatok nyújtanak mentőcsomagot akár 170 millió dollár (3,7 milliárd forint) értékben, de a csapat nem lesz orosz.

Korábban olyan hírek jelentek meg, hogy a bajban lévő csapat akár meg is vehető, de az orosz befektetők érkezése nyomán a Sauber vezetője, Monisha Kaltenborn az Autosprint magazinnak kijelentette, a csapatot nem értékesítették.  
Úgy tudni, nem változik a vezetés sem. Továbbra is Peter Sauber alapító és Kaltenborn, mint csapatvezető hozzák meg a legfontosabb ügyekben a döntést. Persze a háttérben bizonyosan beleszól majd az ügyekbe az orosz csoport. Például az üzlet részeként 2014-re szeretnék Szergej Szirotkint a Sauber versenyzőjeként látni az F1-ben.

Több külföldi lap is azt boncolgatja, hogy honnan származik ez az óriási összeg, amellyel a Forma-1-es csapat beszállítóit szeretnék kifizetni. Van, aki felveti, hogy a résztvevők csak fedőcégek és valójában Vlagyimir Putyinhoz közeli, ex-KGB-s üzleti érdekköröket takarnak.

A svájci Blick szerint viszont teljesen mindegy, honnan van a pénz, csak az “a fontos, hogy jön.”  Az persze más kérdés, hogy ezzel megoldódtak-e a gondok, korábban átszámítva hétmilliárd forintos lyukról lehetett hallani.