Mivel Mark Webber 2013 végén távozik a Red Bulltól és a Forma-1-ből, a bajnokcsapat keresi az utódját. 
A Silverstone-ban szerdától péntekig zajló ifjoncteszten az FIA – gumitesztelési célból – engedélyezte az állandó versenyzők részvételét is, így a Red Bull él a lehetőséggel, Sebastian Vettel mellett a Toro Rossó-s neveltjüket, Daniel Ricciardót is pályára küldik. 
“Nagyon kíváncsiak vagyunk Danielre a jövő év tekintetében. Nyilván nagy az érdeklődés az ülés iránt, Daniellel viszont meg is van a lehetőség, hogy a saját autókban nézzük meg a gumitesztelési munka közben. Nagy lehetőség ez számára” – mondta a csapatfőnök, Christian Horner szerdán.
Nem olyan rég a Red Bullnál Räikkönen és Ricciardo mellett még a másik Toro Rossó-st, Jean-Eric Vergne-t is emlegették, de most, kérdésre Horner már elismerte, hogy a küzdelem már csak a finn világbajnok és az ausztrál fiatal között zajlik:
“Nos, tulajdonképpen igen. De Jean-Eric és Daniel is nagyon gyors pilóta, viszont azt is figyelmebe kell venni, milyen autójuk van. Most lehetőség van Danielt egy kicsit jobban felmérni, ezért élünk is vele, beültetjük az autóba.”
Természetesen Räikkönenről sem mondtak még le: “Kimi eredményei magukért beszélnek, most is bajnoki esélyes. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen olyan fantasztikus pilóta számára is vonzóak vagyunk, mint Kimi, emellett pedig olyan feltörekvő tehetséggel is számolhatunk, mint mondjuk Daniel.”
“A pénzt a konstruktőri bajnokság alapján kapjuk, szóval természetesen a leggyorsabb, legjobb pilótákat akarjuk az autóban látni. Nem fogjuk elkapkodni, biztosak akarunk lenni abban, hogy a Mark által hagyott űrt a megfelelő versenyzővel töltjük be.”