A Mercedest a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a barcelonai titkos gumitesztje miatt a mától péntekig zajló silverstone-i ifjoncteszttől való eltiltással büntette, ami elég rosszul jön számukra, ugyanis a Pirelli most adja a csapatoknak kipróbálásra a Magyar Nagydíjtól bevezetendő új, hibrid abroncsait.
Lewis Hamilton nemrég komolyan panaszkodott emiatt: “Nem hiszem, hogy az emberek megértik, mekkora csapás számunkra a teszt kihagyása. Úgy megyünk Magyarországra, hogy a többiek kipróbálnak többféle hasmagasságot, különböző guminyomásokat, belövik az autót a hosszú etapokra, mi viszont vakon érkezünk. Nem szabadna ilyen helyzetben lennünk, de ez van. Nem azt mondom, hogy igazságtalanul bántak el velem, csak azt, hogy a sportban egyenlőség kellene, nem szabadna így nekifutnunk egy versenynek.” 
“Egyszerűen csak imádkozhatunk, hogy az új gumik a mi autónkon is jól működjenek. Jó lenne valamikor futamot nyerni idén, de pillanatnyilag úgy érzem, hogy nem fog sikerülni.”
A Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery most azt mondta az Autosportnak, hogy a teszt tapasztalatait összefoglaló jelentésüket, az adatokat a Mercedes is megkapja majd, így nem kerülnek túl nagy hátrányba.
“A csapatoknak nagyon világos gumiteszt-programja lesz, azon és úgy mennek, ahogy mi mondjuk. A Mercedesnek pedig amúgy is sok adata van a tavalyi gumikról az aerodinamika és beállítások tekintetében. Biztosan hasznos lett volna, ha most mehetnek, azonban minden egyese csapat megkapja tőlünk az adatokat a teszt után. Ők is látják majd ugyanazt az információt, amit mi.”