A német Sport Bild arról ír, hogy a Mercedes motorsportfőnöki posztjára januárban kinevezett Toto Wolffot a volt Force India- és HRT-főnök Colin Kolles zsarolta egy titokban rögzített telefonbeszélgetéssel. 
A Wolff és az egykori Forma-1-es csapatfőnök között lezajlott februári beszélgetés igen kompromittáló, kínos helyzetbe hozhatta voltna az osztrákot, ugyanis állítólag negatívan beszélt a csapatfőnökről, Ross Brawnról és az anyacég, a Daimler fővezéréről, Dieter Zetschéről is, emellett azt mondta, honfitársával, az F1-csapat elnöki posztját betöltő Niki Laudával is nehéz együtt dolgozni. 
Wolff a felvételen állítólag azt is részletekbe menően boncolgatta, hogy a Mercedesnél betöltött posztja és a csapatban bírt tulajdonrésze nem fér össze azzal, hogy a rivális Williamsnél is résztulajdonos maradt a mai napig.
A német lap szerint Kolles a felvétel leiratának nyilvánosságra hozásával fenyegette Wolffot, pénzt akart, az ügyet végül megegyezéssel zárták le, ebben közvetlenül az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone is szerepet vállalt, a Mercedes pedig bírósági úton érte el, hogy a felvétel ne kerüljön nyilvánosságra.
A megjelent hírre Kolles és a Mercedes sem kívánt reagálni, Wolffot mostanáig nem érte el a lap.