Bár a Ferrari fejesei a sorozatos hibák, balesetek ellenére is kiálltak Felipe Massa mellett, a háttérben valószínűleg nem ennyire stabil a helyzet.
A csak 2013-ra szerződtetett Massa mostanra eljátszotta a hitelét az olasz közvélemény és sajtó előtt, két igen befolyásos lap, a Gazzetta dello Sport és az Autosprint is a lecserélését boncolgatja, jegyzi meg a veterán brazil szakíró, Livio Oricchio, hozzátéve, hogy szerinte a veterán versenyző a Lotusszal és a Force Indiával is tárgyalásokat kezdett 2014-ről.
Távozás esetén persze pótolni is kell majd Massát, de erre az idén a Saubernél versenyző Nico Hülkenberg, vagy akár a Ferrari saját nevelésű ifjonca, az idén a Forma-1-ben a Marussiánál bemutatkozott Jules Bianchi is alkalmas lehet végül.
A Ferrarinak ugyan nem szokása fiatal, tapasztalatlan pilótákat az autóba ültetni, de Bianchi maranellói jövőjével már a márka hivatalos oldala is foglalkozik.
“Nagyon lényeges volt, hogy Jules végül eljutott a csúcskategóriába. Ez egy kulcsfontosságú év számára, ebben a nagyon versenyképes környezetben kell fejlődnie, megtanulnia a stressz kezelését, az összpontosítást” – mondta a franciáról a Ferrari versenyzői akadémiáját is vezető Luca Baldisseri.
A Ferrari oldalán megjelent anyagban maga Biacnhi is megszólalt, elismerve, hogy a ferraris versenyzői állás a végső cél: “Igen, az mindig ott van, nem is érdemes róla beszélni. Mindenki el tudja képzelni!”


“Idén gyorsan megtaláltam a helyem a Marussiánál, azonnal érzékeltem a különbséget a tartalékosi és az állandó versenyzői szerep között, most sokkal integránsabb része vagyok a csapatnak. A többi versenyző is másképp tekint rám, velük is más lett a viszonyom. Hogy hiányzik-e a győzelmekért való küzdelem? Nos, minden versenyző győzni akar, de a legfontosabb, hogy a megfelelő célokat tűzzem ki magamnak. A legutóbbi (a kieséssel végződő Német Nagydíj – a szerk.) kivételével elégedett vagyok az első futamaimmal” – magyarázta.
A 2012-ben a Force India tartalékosaként tapasztalatokat gyűjtő, idén az utolsó pillanatban a Marussiába ülő Bianchit egyébként ugyanaz a Nicolas Todt menedzseli, aki Massa ügyeit is intézi az F1-ben.