A Német Nagydíjon csúnya balesetet okozott a Mark Webber autójáról elszabadult jobb hátsó kerék, a lendületesen pattogó abroncs leütött egy operatőrt, aki agyrázkódást és csonttöréseket szenvedett.
A történtek után a kameramanokat foglalkoztató Bernie Ecclestone a Magyar Nagydíjtól a pit wallra  száműzte a közvetítést végzőket, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pedig minden sajtóst kitiltott a bokszutcából, emellett előrehozta a 2014-re tervezett bokszutcai szigorításokat is.  
A Red Bull közben lefolytatta a saját vizsgálatát, amelynek eredményét az FIA-nak és a többi csapatnak is elküldte. 
Mark Webber elindulását és a kerék elgurulását az okozta, hogy az első próbálkozásra az anya félrekapott a meneten, a szerelő levette, de amikor az újat akarta feltenni, véletlenül megnyomta a csavarpisztolyon az autó kiengedéséhez szükséges “kész” jelzést, mielőtt az anya valóban felkerült volna.
A Red Bull ígérete szerint úgy módosít a csavarpisztolyain, hogy a jövőben ne lehessen véletlenül megnyomni a gombot, emellett az első emelőt kezelő szerelőnek addig nem lesz szabad leengednie az autót, amíg mindenki egyértelműen “kész”-t nem jelez.