Fernando Alonso kilenc futam után ugyan 34 pontos hátrányban van a címvédő Sebastian Vettellel szemben, míg tavaly egy jóval gyengébb autóval hasonló arányban ő vezetett, de így sem értékeli rosszra a Ferrari idei teljesítményét. A kétszeres világbajnok a német RTL-nek így nyilatkozott:
“Eddig jó volt, azt hiszem, tízből nyolc pontot adhatunk, nem rossz eredmény. Egyértelmű, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de az autónk elég kerek, szóval azt mondanám, hogy elégedett vagyok.”
“Ami engem illet, nem az én dolgom pontozni. De egyértelműen sokat fejlődtem az első évek óta, mondhatjuk, hogy érettebb versenyző vagyok, de mindig lehet fejlődni, minden egyes futamon lehet tanulni.”
Alonso két futamot nyert idén (Kína, Spanyolország) és kétszer lett második (Ausztráliában és Kanadában). Azt mondja, néha ennek is tud örülni.
“Néha nagy örömöt jelent a második hely, máskor viszont elkeserítő. Sosincs két egyforma eredmény, minden a körülményektől függ, és attól, ki az első. Ha nem a fő rivális győz, akkor a második hely is lehet nagyon jó.”