Bernie Ecclestone évek óta panaszolja, hogy a Brazil Nagydíjnak otthont adó interlagosi pálya elavultsága miatt az F1 szégyene, idén év elején pedig egészen bekeményített, azt mondta, felújítás híján elveszi a futamot.
Az F1 ura később kijelentette, hogy a helyszín sorsa biztos, garanciát kapott Sao Paulo polgármesterétől, a friss hírek szerint pedig meg is kezdődött a modernizálás előkészítése. Az  O Estado de S.Paulo lap szerint a város kiírta az új, háromemeletes központi épületre, valamint a nyomvonal módosítására vonatkozó pályázatokat, a felújítás 2015-re kész lehet. Ha megkezdődik a munka, a helyszín 2020-ig kaphat új szerződést.
Ecclestone egyébként nem csak Interlagost fenyegette meg, az elmúlt években számos alkalommal elmondta, hogy az F1-gyel járó presztízsért állami milliókat költeni hajlandó országok nagy potenciált rejtő piacai kedvéért klasszikus európai futamokat is ejteni fog.
Az egyik jelölt az Olasz Nagydíj lehetett volna, ugyanis Monzában az elmúlt egy évben korrupcióra derült fény, a vezetők, szervezők egy részét lefogták, a verseny sorsa nem állt túl biztos lábakon. A pálya egyik főnöke, Federico Bendinelli azonban pár napja azt mondta, nincs mitől félni.
“30 éve ismerem már Bernie-t, néha ütőseket nyilatkozik, tőle mindig lehet ilyesmire számítani. De azt is tudom, hogy mindig tartja magát a szerződésekhez, a miénk pedig 2016-ig érvényes. Az azon túli jövő miatt sem aggódom, ugyanis már az újabb szerződésről tárgyalunk.”
Míg Olaszország a Ferrari schumacheri aranykorának vége óta csak egy versenyt rendez, Spanyolországban Fernando Alonso befutása miatt 2008-tól tavalyig két futamot is tartottak. 
A kimondottan népszerűtlen valenciai Európa Nagydíj azonban pénzügyi nehézségek miatt kidőlt, pontosabban az eredeti terv szerint 2014-től éves váltásra állt volna át Barcelonával a Spanyol Nagydíj rendezésében. A korábban szintén anyagi gondokkal küszködő Barcelonában azonban meggondolták magukat, nem adják a futamot, már a jövő évre is árulják a jegyeket.
A jövő évi Spanyol Nagydíj helyszínét illetően még maga Ecclestone is bizonytalan: “Még nem tudom, hol lesz. Meglátjuk, mi lesz” – mondta múlt pénteken a spanyol AS-nek.