Ijesztő pillanatokat élt át az összes bokszutcai szemtanú és tévénéző, amikor a Német Nagydíjon Mark Webber első kerékcseréjénél elszabadult a rosszul rögzített jobb hátsó gumi, amely a lendülettől továbbgurult-pattogott és végül leütött egy operatőrt.
A kameraman, Paul Allen viszonylag olcsón megúszta, agyrázkódást, kulcscsont- és bordatörést szenvedett, de teljes mértékben felépülhet majd. A Red Bullnak “drágább” volt a baki, a stewardok 30 ezer eurós bírságot szabtak ki rájuk.
Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko azt ígéri, hogy a Magyar Nagydíjra javítanak a rendszerükön, hogy ne fordulhasson még egyszer hasonló:
“Biztos vagyok benne, hogy Budapestre már olyan rendszerünk lesz, ami kiküszöböli az ilyen emberi hibákat. Minden csavarpisztolyunkon van egy gomb, aminek a megnyomása jelzi, hogy elindulhat az autó. Az érintett kerék nem rögzült rendesen, ezért a szerelő újra próbálkozott nagyobb nyomással, történt valami a pisztollyal, a gomb pedig megnyomódott. Ezért kapott jelzést Webber az indulásra” – nyilatkozta a Servus TV-nek
“A következő cseréknél már biztosra mentünk, mondtuk a szerelőknek, hogy tutira rögzítsék a kerekeket, még ha így egy másodperccel tovább is tart a dolog. Azért még így is a mieink voltak a leggyorsabb kiállások” – tette hozzá.
Marko elmondta, hogy a Red Bullnál nem feledkeztek meg az operatőrről sem:
“Az egyik csapattag még vasárnap meglátogatta a kórházban, vitt neki egy posztert is, amelyet minden szerelő aláírt. Angol fickó, ezer éve dolgozik már az F1-ben. A látogatáskor tele volt energiával, és azt mondta, tisztában van a kockázatokkal, szóval ne fájjon miatta a fejünk. Úgy gondolja, hogy Budapesten már dolgozni fog.”