Az elmúlt hetek-hónapok a Sauber pénzügyi küszködéséről, csődközeli állapotáról szóltak, és a helyzet egyelőre nem is javul.
A csapat főnöknője, Monisha Kaltenborn pénteken még nem is volt ott a Német Nagydíj edzésein, ehelyett a hinwili központban fogadott egy kormánydelegációt. 
A sportért is felelős védelmi és polgári védelmi miniszter, Ueli Maurer ugyan “Svájc legfontosabb high-tech cégének” nevezte a Saubert a látogatás alkalmával, a Speed Week azonban úgy tudja, az F1-csapat nem számíthat állami mentőövre. 
A Forma-1-ben 21. évét töltő alakulat ehelyett orosz befektetőkre vár, a gázipari óriás, a Gazprom az egyik lehetséges szponzor, de a svájci Blick felvetette, hogy a Sauberrel partneri viszonyt ápoló Chelsea FC tulajdonosa, Roman Abramovics is beszállhat, ha minden jól megy. Szintén képben lehet Oroszország egyik leggazdagabb embereként számon tartott Borisz Rotenberg, az SMP bank résztulajdonosa.
A Speed Week egy másik vonalat is emleget: az alsóbb kategóriákban jó évtizede elitcsapatnak számító, többek között Nico Rosberget, Lewis Hamiltont, Adrian Sutilt, Sebastian Vettelt, Paul di Restát, Romain Grosjeant, Pastor Maldonadót, Nico Hülkenberget és Jules Bianchit is kinevelő ART Grand Prix tulajdonos-főnöke, Nicolas Todt is képben lehet.
Egyelőre nem világos, hogy az FIA-elnök Jean Todt fia az oroszokkal közösen, vagy tőlük függetlenül érdeklődik a Sauber iránt, de az biztos, hogy már jó néhány éve újra és újra felröppen, hogy beszállna a Forma-1-be is, így lehet alapja a hírnek. Maga Todt egyelőre cáfolt.
A német Bild arról írt vasárnap délelőtt, hogy a Saubernél idén csak kallódó és fizetés nélkül álló Hülkenberg 2014-re a Lotushoz tart.
A német lap szinte tényként kezeli a megegyezést, hozzátéve, hogy Hülkenberg már felbontotta a szerződést a Sauberrel, bár az nem világos, hogy Grosjean vagy Kimi Räikkönen helyére ülne a pilóta. Ha az utóbbiról van szó, akkor persze az is egyértelművé válik, hogy a finn a Red Bullhoz igazol át.
Hülkenberget eddig inkább a Ferrarihoz kötötték, így a lotusos hír egyben arra is utalhat, hogy Felipe Massa 2014-re újra hosszabbít a maranellói csapattal.
A szerződésbontást Hülkenberg sem cáfolta: “A szerződési dolgokról sajnos nem beszélhetek, az világos, hogy szem előtt kell tartanom a jövőmet. Semmi sem lehetetlen, semmi sem kizárt.”