A Német Nagydíj sorsa igen hányattatott az elmúlt években, a versenyen osztozó két pálya, Hockenheim és a Nürburgring is pénzügyi nehézségekkel küszködik, sőt, az utóbbi tulajdonképpen teljes csődben van. Az idei futamot csakis úgy tudták életben tartani, hogy a Bernie Ecclestone jelentős engedményt adott a rendezési díjból.
A német Die Welt arról kérdezte az F1 urát, hogyan látja a a Nürburgring jövőjét.
“Könnyen lehet, hogy megveszem a pályát. Legalábbis fontolgatom ezt. Ha megteszem, azzal be lenne biztosítva a Német nagydíj jövője, természetesen tiszteletben tartva Hockeinheim élő szerződését” – mondta, hozzátéve, hogy “pár hónapon belül” dönt majd.
“Mindenesetre a Német Nagydíj jövőre Hockenheimben lesz. Érvényes szerződésünk van, és tartom is magam hozzá.”
Ecclestone emellett – helyiek korábbi cáfolatai ellenére – elmondta, hogy komolyan gondol a Long Beach-i Forma-1-es verseny újjáélesztésére, állítása szerint az austini Amerikai Nagydíjat jól kiegészíti majd “két új futam, New Jersey és Long Beach”.
Az angol üzletember megerősítette, hogy továbbra is napirenden tartják Thaiföld beemelését, valamint egy egészen valószínűtlen helyszínt, az azerbajdzsáni fővárost, Bakut is megemlítette lehetséges belépőként.