A szabadedzéseken még problémákkal küszködött a Toro Rosso a Nürburgringen, az időmérőre viszont minden problémát megoldott a csapat. Daniel Ricciardo zsinórban másodszor indulhat a hatodik helyről. “Megkönnyebbültem, jól alakult az időmérő” – mondta az ausztrál. “Remek érzés zsinórban másodszor hatodiknak lenni, ezt az jelenti, hogy folyamatosan fejlődünk.”

“Az eredmény azért is különösen örömteli, mert minden várakozásunkat sikerült felülmúlni, a harmadik edzésen nem voltunk erősek. Különösen a Q2-ben futott körömmel vagyok elégedett, ma a maximumot nyújtottuk.”

“Ha holnap esetleg lesz esély a dobogóra, meg fogjuk próbálni! Semmi sem lehetetlen. A gumistratégiák érdekesnek ígérkeznek, mert az első tízből néhányan a keményebb keverékkel indulnak.”

Miközben Ricciardo hatodik lett, csapattársa, Jean-Eric Vergne tíz hellyel hátrébb kvalifikálta magát. “Nem voltunk elég gyorsak. Egész hétvégén nehezen vezethető az autóm, péntek óta semmit nem javultunk. Esélyem sem volt, hogy rendesen összerakjak egy kört. Sokkal többet reméltem!” – morgolódott a francia.