A Pirelli a defektekkel tűzdelt Brit nagydíj után az e hétvégi Német Nagydíjra máris módosított a gumijai szerkezetén, amit a versenyzők üdvözöltek is. 
Azonban a puding próbája az evés, így ha a szabadedzéseken rosszul alakulnak a dolgok, a pilóták nem vezetnek tovább. A versenyzők “szakszervezete”, a GPDA csütörtökön este közleményben tette hivatalossá a korábban csak spekulációk szintjén felmerült bojkott lehetőségét.
“A GPDA pilótái hangsúlyozottan aggasztónak tartják a Silverstone-ban történteket. Bízunk benne, hogy a gumikat érintő módosítások meghozzák a várt eredményt, és a Német Nagydíj során nem ismétlődnek hasonló hibák. Készen állunk, hogy ahogy mindig, most is teljes lendülettel vezessünk, hiszen ezt várják a csapataink, a támogatóink és a szurkolóink.” 
“Azonban a versenyzők úgy határoztak, hogy ha a Német Nagydíj során is hasonló problémák adódnak, akkor azonnali hatállyal visszavonulunk a rendezvényről, ugyanis el kell kerülni, hogy újra veszélyeztessük a magunk, a marshalok vagy a nézők életét.”