Bár Lewis Hamilton a defektje miatt visszaesett és a mezőny végéből kellett felkapaszkodnia, a Brit Nagydíj összességében jól sikerült a Mercedes számára. A riválisok problémáiból is profitáló Nico Rosberg megszerezte a saját és a csapat idei második futamgyőzelmét, Hamilton pedig a pech ellenére is 4. lett.
Rosberg természetesen nagyon jó hangulatban várja a hétvégi hazai versenyt:
“Bízom benne, hogy megfelelő lépések történnek a gumikat illetően. Szerintem a Nürburgringen már sikerül mindent kézben tartani. Alig várom, hogy újra vezessek, hiszen pillanatnyilag nagyon jó az autónk! Egy kicsit tanulni kell majd az új gumikat, de bízom benne, hogy a mostani autóval nem lesz probléma ez sem. Összességében nagyon gyors az autónk, szerintem képesek lehetünk az élen maradni. Lassan, de biztosan a favoritok közé emelkedünk, ez nagyszerű!”
Hamilton nem akar előre inni a medve bőrére, miután Silverstone-ban megégette magát, inkább kivár a nagy kijelentésekkel. 
“Szerintem azért még nincs letudva a dolog, majd meglátjuk, mi lesz a gumikkal. Meglátjuk, hogy alakul a hétvége, bár biztos vagyok benne, hogy megteszik a megfelelő lépéseket a biztonság érdekében. Elégedett vagyok a változtatással, de majd csak ott derül ki, hogyan bírunk a gumikkal, és mások is ugyanebben a cipőben járnak. Mindenesetre örülök, hogy léptek.”