Az F1-ben 2011-ben bemutatkozott Paul di Resta tavaly év végén nehezményezte, hogy egyetlen nagycsapat sem tartott rá igényt, azonban igazság szerint nem is mutatott túl sokat.
Idén sokkal jobban megy a skót pilóta, az eredményei pedig még jobbak is lehetnének, ha a csapat nem baltázná el az időmérőit. Di Resta és a Force India kapcsolata nyilvánvalóan feszült, így nem csoda, hogy a továbblépésen gondolkodik.
Bár a skót a Mercedes protezsáltja – velük lett DTM-bajnok 2010-ben -, most másfelé nézelődik. Ugyan Mark Webber távozásával a Red Bullnál is akad üresedés, ha pedig Kimi Räikkönen foglalja el azt, a Lotus is opció lehet, de di Resta leginkább a Ferrarihoz vágyik.
“Minden srác arról álmodik, hogy egy napon a Ferrarihoz kerül. Az olasz származásom miatt pedig különösen szép lenne” – nyilatkozta a Scotsmannek.
“De egyelőre én a saját dolgomra koncentrálok, mások meg végzik a maguk munkáját. Azt nem tudom, hol leszek jövőre, viszont sok pontot lehet még gyűjteni idén – ez a legfontosabb: a hírnevem építése. Én nem tehetek többet, csak építem az F1-es elismertségemet. Győztes autóba szeretnék ülni, de ez a csapatok fejesein múlik.”
Di Resta ferraris álmának megvalósulása egyelőre nem tűnik túl valószínűnek, ugyanis úgy tűnik, az olasz csapat 2014-re is megtarthatja Felipe Massát, de ha a brazilt el is küldik, esélyesebb jelöltnek látszik a helyére a Sauberben ülő Nico Hülkenberg.