Fernando Alonso a tizedik helyről rajtolva ugyan harmadik lett a Brit Nagydíjon, de nem tudott felhőtlenül örülni annak, hogy hozott 15 pontot Sebastian Vettelen. A spanyol szerint a Ferrari versenytempója jelenleg gyenge. “Világosan láthattuk ezen a hétvégén, hogy nem vagyunk elég gyorsak” – mondta Alonso, aki 21 pontos hátránnyal követi Vettelt a vb második helyén.

A hasonló kritikákat általában próbálják kicsit elkenni a csapatok, Stefano Domenicali csapatfőnök azonban Alonso mellé állt. “Teljes mértékben osztom Fernando álláspontját” – nyilatkozta Domenicali. “Valóban sikerült rosszabbá tennünk az autót.”

“Alaposan ki kell elemeznünk az adatokat, hogy megtaláljuk a visszalépés okát, aztán elő kell állnunk egy gyors megoldással. A versenyzők helyzete pszichológiailag nehéz, fontos, hogy támaszt adjunk nekik minden értelemben.”

Domenicali támogatásáról biztosította az Alonsótól 54 pontra lévő Felipe Massát is, akinek több ütközése is volt az elmúlt hetekben, többek között a silverstone-i második edzésen is. Sokak szerint Massa 2014-es szerződésébe kerülhet a sok hiba, Domenicali azonban erről nem hajlandó beszélni.

“Éreznie kell, hogy bízik benne a csapat, és akkor minden tökéletes lehet a következő versenyeken. A feszültségkeltés Felipének és a csapatnak sem jó.” A vb-hetedik Massa Silverstone-ban egyébként remek versenyt futott, elképesztő rajtot mutatott be, és ő is dobogóközelbe kerülhetett volna, ha sokakhoz hasonlóan nem kap defektet.